Εξωτικοί προορισμοί

Σευχέλλες, βουτιά στην εξωτική ομορφιά

Το αρχιπέλαγος των Σευχελλών αποτελείται από 115 γοητευτικά νησιά τα 41 από αυτά είναι γρανιτένια και τα 74 κοραλλιογενή και εκτείνεται βόρεια της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά της Ινδίας στα ζεστά και ανοιχτογάλανα κύματα του Ινδικού Ωκεανού. Το Σύμπλεγμα των Σευχελλών θεωρείται «το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού. Χρώματα και μυρωδιές εξωτικές πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και μαγεύουν τον επισκέπτη.  Το κλίμα στις Σεϋχέλλες είναι πάντα ζεστό και δεν πιάνει υψηλές θερμοκρασίες ζέστης ή χαμηλές θερμοκρασίες κρύου. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 24 °C και δεν ξεπερνά τους 32 °C. Όλα όμως τα απομακρυσμένα νοτιότερα νησιά βρίσκονται έξω από τη ζώνη των κυκλώνων κάνοντας έτσι τις Σεϋχέλλες έναν προορισμό για όλο το χρόνο για τους λάτρεις του ήλιου και τους λάτρεις της θάλασσας.

 • Περιοχή
  Ινδικός Ωκεανός – Αφρική
 • Εκτιμώμενο κόστος ταξιδιού
  1.400€ / άτομο
 • Ιδανικός προορισμός για
  Γαμήλιο ταξίδι
 • Ελάχιστη προτεινόμενη διάρκεια ταξιδιού
  7 ημέρες
 • Πρέπει να δείτε
  Την κοιλάδα Vallee de Mai
 • Συνδυάζεται με
  Ντουμπάι

Είναι γενικά πιο κρύα όταν πνέουν οι βορειοδυτικοί άνεμοι κατά τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιου. Η θάλασσα γενικά είναι ήρεμη και ο καιρός ζεστός και υγρός με μέση τιμή ταχύτητας ανεμών 15-20 χιλιόμετρα την ώρα. Το μεγαλύτερο ποσό της ετήσιας βροχόπτωσης πέφτει κατά τους μήνες Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους άλλους μήνες. Ο μέσος αριθμός των βροχών (μέρες με 1 μιλιμέτρο η περισσότεροβροχή) το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριοείναι 18, 17 και 11 μέρεςαντίστοιχα. Είναι επίσης αρκετά συννεφιασμένα κατά περιόδους εκείνες τους μήνες και ως εκ τούτου είναιλιγότερη η ηλιοφάνεια. Ο καιρός είναι πιο ζεστός από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και η υγρασία είναι υψηλή -συχνά 80% ή υψηλοτέρα. 
Του μήνες από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι πιο ξηρά, με πιο ψυχρό καιρό, και πιο ψυχρές συνθήκες, και πιο ζωντανές θάλασσες- κυρίως στις νοτιοανατολικές ακτές-  και ανέμους 19-37 χιλιόμετρα την ώρα. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός των ημερών που βρέχει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι 11 με μεγάλες περιόδους ήλιου. Είναι αρκετά κοινό να υπάρχουν ξηρές περίοδοι για δύο εβδομάδες ή και περισσότερο.

Οι κοσμοπολίτικες Σεϋχέλλες είναι ένα πολύχρωμο μείγμα διαφορετικών λαών και φυλών. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ιστορία της, άνθρωποι με προέλευση από την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία έχουν έρθει στις Σεϋχέλλες, φέρνοντας μαζί τους ξεχωριστές παραδόσεις και τα έθιμά τους και συμβάλλοντας στο τρόπο ζωής και στο ζωντανό πολιτισμό των Σεϋχέλλων. Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει αυτές τις επιρροές στη δουλειά σε όλους τους τομείς της τοπικής τέχνης, στη κουζίνας, στη μουσική, στο χορό και στην αρχιτεκτονική.

Τα νησιά των Σευχελλών

Τα Εσωτερικά νησιά τα οποία είναι κατά κύριο λόγο γρανιτικά, είναι σύμπλεγμα κυρίως γύρω από τα κύρια νησιά του Mahé, του Praslin και του  La Digue, που αποτελούν το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο των Σεϋχέλλων , καθώς και το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της. Όλα μαζί στεγάζουν την πλειοψηφία των εγκαταστάσεων των Σεϋχέλλων, καθώς στεγάζουν και το σύνολο του πληθυσμού του αρχιπελάγους. Υπάρχουν 43 Εσωτερικά νησιά στο σύνολο, 41 γρανιτικά και 2 κοραλλιογενή.

 • Μαχέ

  Το Μαχέ, μετρά 28 χιλιόμετρα μήκος και 8 χιλιόμετρα πλάτος, είναι το μεγαλύτερο νησί και είναι το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο των Ίννερ Αϊλαντς, και η διεθνής πύλη στις Σεϋχέλλες. Στεγάζει το διεθνές αεροδρόμιο και η πρωτεύουσα της χώρας, Βικτώρια. Αυτό το νησί στεγάζει σχεδόν το 90% του συνολικού πληθυσμού (ή περίπου 72.200 ανθρώπους) που αντανακλά την ποικιλία των εθνοτήτων που υπάρχουν στις Σεϋχέλλες και κατάγονται από την Αφρική, την Ινδία, την Κίνα και την Ευρώπη, και είναι η έδρα της κυβέρνησης και το επικεφαλές κέντρο εμπορίου.

  Με φόντο πανύψηλες κορυφές από γρανίτη 1000 μέτρων, το Μαχέ είναι ένας εξαιρετικός θησαυρός χλωρίδας που με την πάροδο των αιώνων έχει εξελιχθεί σε απομόνωση. Υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο κοσμώντας τα ομιχλώδη δάση του Μαχέ στα οχυρά των βουνών, όπως το Δέντρο Μέδουσα, το σαρκοφάγο Φυτό Πίτσερ στις Σεϋχέλλες και η Ορχιδέα Βανίλια στις Σεϋχέλλες. Ο πρώτος που το επισκέφτηκε ήταν Βρετανός το 1609, το Μαχέ δεν το είχαν επισκεφτεί ξανά μέχρι την εκστρατεία του Λαζάρ Πικόλτ το 1742 όταν η σταδιακή διαδικασία εγκατάστασης στο νησί ξεκίνησε αρχικά από τους Γάλλους όπου η άμεση επιρροή συνεχίστηκε μέχρι το 1814 και στη συνέχεια έγινε αποικία τω ν Βρετανών μέχρι που οι Σεϋχέλλες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους το 1976.

  Το Μαχέ είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος για να μεταβείτε σε άλλα νησιά και για ημερήσιες εκδρομές σε γειτονικά νησιά και σε άλλα νησιά μέσα στις Σεϋχέλλες. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού γίνονται από την Air Seychelles που προέρχονται από το Μαχέ και εξυπηρετούν τα νησιά. Ένας χαλαρός γύρος του νησιού με το αυτοκίνητο θα σας πάρει 2 με 2 ½ ώρες και αποκαλύπτει τη μερίδα του λέοντος για τα καταλύματα, τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και άλλα αξιοθέατα που υπάρχουν στις Σεϋχέλλες.

 • Πρασλίν

  Το Πρασλίν, με πληθυσμό 6.500 ανθρώπους, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες. Βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μαέ και έχει μέγεθος 10 χιλιόμετρα μήκος και 3.7 χιλιόμετρα πλάτος. Μία ήρεμη εκδρομή γύρω στο νησί με το αυτοκίνητο θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Το Πρασλίν είναι η περιοχή του μυθικού Vallée de Mai, μία από τις δύο παγκόσμιες πολιτιστικές κληρονομιές της UNESCO στις Σεϋχέλλες. Το νησί διαθέτει πραγματικά πανέμορφες παραλίες όπως η Anse Lazio και η Anse Georgette, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται στη τοπ 10 λίστα με τις καλύτερες παραλίες στο κόσμο τα τελευταία χρόνια.

  Πριν από την εγκατάσταση στα νησιά από τους Γάλλους στα μέσα του 18ου αιώνα, το Côte d’Or στο Πρασλίν ήταν αγαπημένο στέκι των πειρατών. Το νησί ονομάστηκε Πρασλίν από το Duc de Praslin, ο Γάλλος υπουργός των θαλασσών το 1768 όταν η «Πέτρα της Κατοχής» στήθηκε στο νησί όπου είναι ακόμη γνωστή ως Anse Possession. Σχεδόν έναν αιώνα και μισό μετά την επίσκεψη του General Gordon (γνωστός ως Khartoum) πείστηκε ότι η Vallée de Mai ήταν η αρχική τοποθεσία του Κήπου της Εδέμ. Εκεί είναι όπου το θρυλικό Coco-de-Mer, το μεγαλύτερο καρύδι του κόσμου, μεγαλώνει ψηλά σε αρχαίους φοίνικες σε ένα αρχέγονο δάσος. Το Vallée στεγάζει έξι είδη φοίνικα που έχουν βρεθεί μόνο στις Σεϋχέλλες.

  Το Πρασλίν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας των Σεϋχελλών με ισχυρή παράδοση στη φιλοξενία και με ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων διαμονής. Παρέχει επίσης βάση για εκδρομές στα γειτονικά νησιά, μερικά από τα οποία είναι σημαντικά καταφύγια όπου καλλιεργούνται σπάνια είδη ενδημικής χλωρίδας και πανίδας.

 • Λα Ντίγκ

  Το LaDigue είναι γειτονικό του Πρασλίν και στα δορυφορικά του νησιά  Félicité, Marianne και τα Sisters Islands, το La Digue είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες. Το La Digue παίρνει το όνομά του από ένα από τα σκάφη του στόλου εξερεύνησης του Marion Dufresne, που στάλθηκε από τους Γάλλους για να εξερευνήσουν τα νησιά από γρανίτη των  Σεϋχέλλων το 1768.

  Εκτός από το ότι στεγάζει τον μαύρο παραδεισένιο μυγοχάφτη των Σεϋχελλών, ένα από τα πιο σπάνια πουλιά της γης, η βιοποικιλότητα των Σεϋχέλλων χαρακτηρίζεται από τέτοια αστέρια όπως ο κινέζικος ερωδιός, σπηλιά ενός είδους χελιδονιού, ενός είδος πτηνού με όνομα waxbill καθώς και δύο σπάνια είδη χελώνας. Τα δάση της La Digue περιέχουν επίσης πλούσια χλωρίδα με τη μορφή λεπτής ορχιδέας, κληματαριές από βανίλια, καθώς και δέντρα όπως ινδικό αμύγδαλο  και τακαμάκα. Οι κήποι αναβλύζουν ιβίσκους και nepenthes (νεπένθς )με φόντο ψηλούς φοίνικες καρύδας.

  Η La Digue είναι ένα νησί όπου ο χρόνος κυλάει αργά και ο χρόνος τιμά τις παραδόσεις όπως το ταξίδι με όχημα ένα βόδι και με ένα ποδήλατο που επικρατούν ακόμη. Εξακολουθούν να ασκούνται ακόμηοι παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής σκαφών και τα ρινίσματα προϊόντων καρύδας (κόπρα). Η φιλική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό το νησί σε συνδυασμό με το νωθρό ρυθμό της ζωής, τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις μαγευτικές παραλίες, όπως τη θρυλική  Anse Source d’Argent, είναι απόλυτο mustγια τους επισκέπτες. Η La Digue έχει πολλά και ποικίλα καταλύματα για τους επισκέπτες, κατά γραφικά δορυφορικά του νησιά είναι ιδανικά για εκδρομές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Τα Εξωτερικά Νησιά είναι εκείνα που βρίσκονται πέρα από το οροπέδιο των Σεύχέλλων. Περιλαμβάνουν 72 χαμηλού υψόμετρου αμμώδεις καρολλιογενείς νήσους και ατόλλες που βρίσκονται οπουδήποτε μεταξύ των 230 χιλιομέτρων και των 1150 χιλιομέτρων από το Μαέ. Τα λιγότερο επισκεπτόμενα γρανιτικά ξαδέλφια λόγω της σχετικής απόστασής τους, αυτοί οι παρθένοι μικροσκοπικοί κόσμοι, λίγο πιο μικροί από σταγόνες άμμου ή μοναχικοί βράχοι, που προσφέρουν ανέγγιχτους οικότοπους για πολλά είδη άγριας ζωής. Μόνο δύο νησιά έξω από το σύμπλεγμα την Εξωτερικών Νήσων, που ονομάζονται Alphonse και  Desroches, προσφέρουν σήμερα τουριστικό κατάλυμα. Διαθέτουν πολυτελή οικήματα, καθώς και απαράμιλλες δυνατότητες για ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και καταδύσεις σε χώρους όπου λίγοι έχουν ξαναπάει.

Παραλίες

Anse à la Mouche

Περιγραφή
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του Mahé, η Anse à la Mouche είναι ένας μεγάλος, λαμπερά ήρεμος κόλπος με σκιά και καθαρά νερά. Το κολύμπι εδώ είναι αρκετά ασφαλές και κατάλληλο για παιδιά καθώς τα νερά παραμένουν ρηχά ακόμη και σε ψηλή παλίρροια, χωρίς ισχυρά ρεύματα.
Το Εστιατόριο Islander βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παραλία.
Οδηγίες
Βρίσκεται στην Anse à la Mouche. Από το διεθνές αεροδρόμιο, στρίψτε αριστερά και ταξιδέψτε νότια στον κεντρικό δρόμο μέχρι να φτάσετε στο βενζινάδικο Anse Royale. Συνεχίστε μέχρι να δείτε τις πράσινες πινακίδες για Les Canelles. Στρίψτε δεξιά στο δρόμο Les Canelles συνεχίζοντας πάνω από το λόφο και κάτω από την άλλη πλευρά στη διασταύρωση. Στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση και η παραλία είναι μπροστά σας. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι περίπου τα 25 λεπτά.

Κόλπος Anse Aux Pins and Turtle

Περιγραφή
Αυτό το μακρύ τμήμα ακτογραμμής εκτείνεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής του Mahé και περιλαμβάνει τον κόλπο της ‘Χελώνας’, έχει στενές παραλίες και ρηχά νερά που βρίσκονται κοντά στον παραλιακό δρόμο. Σε χαμηλή παλίρροια, είναι ενδιαφέρον να περπατήσετε στην άμμο και στις κορυφές των βράχων όπου θα ανακαλύψετε όλα τα είδη της θαλάσσιας ζωής που είναι παγιδευμένα στις λιμνούλες των βράχων. Οι ντόπιοι ψαράδες χρησιμοποιούν επίσης αυτό το τμήμα της ακτής για να ορίσουν τις παγίδες τους για ψάρια και για το κυνήγι χταποδιού και συχνά μπορεί να έχουν ορατότητα έξω από τον ύφαλο παρυδάτια κατά την χαμηλή παλίρροια. Σε υψηλή παλίρροια μπορεί κανείς να κολυμπήσει εδώ, τα νερά παραμένουν αρκετά ρηχά.
Οδηγίες
Από το διεθνές αεροδρόμιο, στρίψτε αριστερά και οδηγήστε νότια για περίπου 3,5 χιλιόμετρα στον κεντρικό δρόμο. Ανεβείτε ένα λόφο και καθώς κατεβαίνετε την άλλη πλευρά, θα δείτε τη ντισκοτέκ Katiolo στα αριστερά (στη βαθιά στροφή του δρόμου). Από εκείνο το σημείο και μετά, υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και να έχετε πρόσβαση στη παραλία.

Anse Boileau

Περιγραφή
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή, η παραλία Anse Boileau είναι μία στενή λωρίδα από κρόσσια άμμου με ρηχά νερά κοντά στον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Κατά μήκος αυτής της παραλίας μπορεί κανείς να δει συχνά ψαράδες που μαζεύουν τα δίχτυα τους ή να βγαίνουν με τις βάρκες τους.
Οδηγίες
Από το διεθνές αεροδρόμιο, στρίψτε αριστερά και ταξιδέψτε νότια στον κεντρικό δρόμο μέσω του Anse Aux Pins. Μόλις περάσετε το αστυνομικό τμήμα του Anse Aux Pins στα αριστερά σας, οδηγείστε περίπου 1,5 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωσηMontagne Posée στα δεξιά σας (δίπλα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου). Στρίψτε δεξιά στην Οδό Montagne Posée, η οποία οδηγεί πάνω σε ένα λόφο και κάτω από την άλλη πλευρά προς το Anse Boileau. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 9 χιλιόμετρα.

Anse Bonnet Carré

Περιγραφή
Πολλοί επισκέπτες στη LaDigue περπατούν ή πηγαίνουν με ποδήλατο στην φημισμένη Anse Source d’Argent,αλλά λίγοι κάνουν το κόπο να διερευνήσουν περαιτέρω κατά μήκος της ακτογραμμής. Για εκείνους που πηγαίνουν στη Anse Bonnet Carré’s είναι ανταμοιβή, καθώς είναι μία παραλία που μπορεί να την προσεγγίσει κανείς μόνο με τα πόδια και έτσι είναι συχνά ερημική. Έχει την ίδια λευκή άμμο όπως η διάσημη γειτονική της, με λιγότερες πέτρες και τα ίδια ρηχά και ζεστά νερά, πιο κατάλληλη για ένα χαλαρό μπάνιο από ότι ένα δυναμικό μπάνιο.
Οδηγίες
Δεν υπάρχει διαθέσιμο μονοπάτι, εκτός κι αν κάθε πελάτης βρει τον δικό του τρόπο σκαρφαλώνοντας πάνω στα βράχια ή μέσω θάμνων. Μπορεί επίσης να περπατήσει κανείς από το νερό όταν είναι άμπωτη.

Anse Boudin

Περιγραφή
Η Anse Boudin είναι κοντά στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο Anse Lazio. Είναι μια λεπτή παραλία με πολύ ψηλή άμμο και ήρεμα νερά για κολύμπι και για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αναψυκτικά σας από ένα μικρό μαγαζάκι που βρίσκεται στη διασταύρωση στο δρόμο Anse Lazio.
Οδηγίες
Από την προβλήτα στο Baie Ste Anne, στρίψτε δεξιά και οδηγείστε προς τα βόρεια. Περνώντας στα αριστερά την Τράπεζα Barclays, συνεχίστε στον κεντρικό δρόμο έχοντας στα αριστερά σας στη διασταύρωση τη Τράπεζα MCB των Σεϋχέλλων. Περάστε το ξενοδοχείο La Reserve Hotel στα δεξιάς σας και συνεχίστε προς την κατεύθυνση της Anse Lazio για ακόμη 1,5 χιλιόμετρα.

Anse Cocos

Περιγραφή
Αυτός ο όμορφος κόλπος στην ανατολική ακτή της LaDigue είναι προσβάσιμος μόνο με  τα πόδια, είτε πηγαίνοντας από τον διάδρομο από τη Grand Anse ή από την άλλη κατεύθυνση από τη Anse Fourmis. Λόγω της πιο προστατευμένης της πλευράς, αυτή η παραλία, σε αντίθεση με τους γειτονικούς όρμους Grand και Petit Anse, είναι ασφαλής για κολυμβητές, αλλά υπάρχουν και κάποια ισχυρά ρεύματα, οπότε πάντα πρέπει να έχετε το νου σας.
Οδηγίες
Από την προβλήτα La Passe, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωση απέναντι από το σχολείο, στρίψτε αριστερά και θα περάσετε το εστιατόριο Zerof στα αριστερά σας. Στη συνέχεια στρίψτε δεξιά και ακολουθείστε το δρόμο μέχρι να φτάσετε στη παραλία Grand Anse. Από την παραλία ακολουθείστε το μονοπάτι στα αριστερά σας και θα σας οδηγήσει στη Petit Anse και μετά στη Anse Cocos.

Anse Forbans

Περιγραφή
Ίσως στην εποχή των κουρσάρων, οι πειρατές πρέπει πραγματικά να επισκέφτηκαν αυτήν την όμορφη παραλία στην νοτιοανατολική ακτή του Mahé. Σήμερα, η Anse Forbans είναι δημοφιλής με τους επισκέπτες από τα κοντινά ξενοδοχεία κατά μήκος της ακτογραμμής. Για το μεγαλύτερο μέρος η ακτογραμμή θεωρείται ασφαλή για κολύμπι, εκτός από το νότιο τμήμα που οδηγεί στην Anse Marie Louise (στο παρελθόν Anse Forbans Chalets).
Οδηγίες
Από το διεθνές αεροδρόμιο, στρίψτε αριστερά και ταξιδέψτε νότια στον κεντρικό δρόμο μέσω του Anse Royale προς Anse Forbans. Θα περάσετε το βενζινάδικο στο Anse Royale και πρέπει να συνεχίσετε προς τα κάτω το δρόμο. Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά.

Anse Gaulettes

Περιγραφή
Στα βόρια του νησιού, η Anse Gaulettes είναι μία μακριά στενή αμμουδιά κοντά στην παραλιακή οδό. Η παραλία δεν θεωρείται ασφαλής για κολύμπι.
Οδηγίες
Από την προβλήτα στη La Passe, στρίψτε αριστερά και ακολουθείστε τον κύριο δρόμο μέχρι το ξενοδοχείο Patatran Village hotel. Η Anse Gaulettes είναι περίπου 50 μέτρα μπροστά.

Anse Georgette

Περιγραφή
Θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στις Σεϋχέλλες, που πλαισιώνεται από ογκόλιθους από γρανίτη, προσφέροντας πολλή ψιλή άμμο σαν σκόνη και υπέροχη κολύμβηση.
Οδηγίες
Η πρόσβαση στην Anse Georgette γίνεται από τη θάλασσα με το σκάφος, ή με ειδική άδει από το Lémuria Resort.

Anse Gouverment

Περιγραφή
Στην άκρη της ακτογραμμής Côte d’Or, υπάρχει αυτή η μικρότερη λευκή αμμώδης παραλία μεταξύ του Côte d’Or Lodge και του L’Archipel Hotel. Είναι ασφαλής για κολύμβηση και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.
Οδηγίες
Αυτή η παραλία είναι δίπλα από το ξενοδοχείο Acajou, περίπου 1,5 χιλιόμετρα από το Baie Ste Anne. Από την προβλήτα τουBaie Ste Anne, στρίψτε δεξιά και οδηγείστε βόρεια προς το Côte d’Or. Περνώντας την τράπεζα Barclays Bank στα αριστερά σας, συνεχίστε στον κεντρικό δρόμο μέχρι να δείτε την πινακίδα για το ξενοδοχείο Acajou Hotel. Η Anse Gouvernment  εκτείνεται από αυτό το σημείο μέχρι το Hotel L’Archipel.

Τι να κάνετε στις Σευχέλλες

 • Χλωρίδα και Πανίδα

  Οι Σεϋχέλλες είναι ένα ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας και ένα καταφύγιο για μερικά από τα πιο σπάνια είδη χλωρίδας & πανίδας στον πλανήτη. Με σχεδόν το 50% της περιορισμένης της ηπείρου να παραμερίζεται ως εθνικά πάρκα και σε εφεδρεία, οι Σεϋχέλλες είναι υπερήφανες για τις επιδόσεις τους στην παρατήρηση πολιτικών προστασίας που έχουν σαν αποτέλεσμα ένα αξιοζήλευτο βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος και των ποικίλων οικοσυστημάτων που υποστηρίζει. Δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο μοναδικά ενδημικά δείγματα, όπως το μυθικό Coco-de-mer, το μεγαλύτερο στον κόσμο σπόρο, το δέντρο μέδουσα, με μόνο οκτώ σωζόμενα παραδείγματα, τον παραδεισένιο μυγοχάφτη των Σεϋχέλλων και το ωδικό πτηνό των Σεϋχέλλων. Οι Σεϋχέλλες επίσης στεγάζουν δύο Μνημεία Παγκόσμια πολιτιστικής Κληρονομιάς της  U.N.E.S.C.O: τη Aldabra, η μεγαλύτερη κοραλλιογενής ατόλλη του κόσμου και το Praslin’sVallée de Mai, που πιστεύεται ότι είναι η αρχική τοποθεσία του κήπου της Εδέμ. Από το μικρότερο βάτραχο στη βαρύτερη χελώνα της γης και το μοναδικό πουλί που δεν πετάει του Ινδικού Ωκεανού, οι Σεϋχέλλες καλλιεργούν μία καταπληκτική σειρά από ενδημικά είδη που περιβάλλονται μέσα σε μία εξαίρετη φυσική ομορφιά.

 • Φαγητό

  Απηχώντας τη μεγάλη ποικιλία των ανθρώπων που κατοικούν στις Σεϋχέλλες, η Creole κουζίνα διαθέτει τη λεπτότητα και τις αποχρώσεις της Γαλλικής κουζίνας, το εξωτικό των πιάτων της Ινδίας και τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής. Τα ψητά ψάρια ή χταπόδια που είναι επικαλυμμένα με σάλτσα από μπούκοβο, τζίντζερ και σκόρδο είναι αγαπημένες εθνικές γεύσεις όπως μία ποικιλία από κάρυ παρασκευασμένο με γάλα καρύδας και καινοτόμα  chatinis φτιαγμένα από τοπικά φρούτα όπως παπάγια και χρυσό μήλο. Όπως μπορεί να αναμένεται, τα θαλασσινά πιάτα διατίθενται κυρίως στην τοπική κουζίνα, που συνοδεύονται από το εθνικό ρύζι. Μερικά εστιατόρια εξειδικεύονται στην ινδική κουζίνα, στη κινέζικη ή στην ιταλική και πολλά διαθέτουν δημοφιλή διεθνή και εξειδικευμένα πιάτα.

 • Διαμονή

  Στις Σευχέλλες υπάρχουν πολλά resort που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, ανάλογα πάντα με το ποσό που είστε διατεθιμένοι να ξοδέψετε. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο νησί Μαχέ, στο οποίο βρίσκεται και το αεροδρόμιο των Σευχελλών. Τα υπόλοιπα νησιά συνδέονται με το Μαχέ με ferry και κάποια resort προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς σας σε αυτά με ταχύπλοο σκάφος. Αν προτιμήσετε ξενοδοχείο σε κάποιο άλλο νησί όπως το Πρασλίν ή το Λα Ντίγκ θα πρέπει να προσέξετε τις ώρες των ακτοπλοικών δρομολογιών σε συνδυασμό με τις ώρες των πτήσεων. Αν για παράδειγμα η πτήση της επιστροφής σας είναι πολύ πρωινή καλό θα ήταν να επιστρέψετε στο Μαχέ από τη προηγούμενη νύχτα. Ιδανική διάρκεια του ταξιδιού σας θα ήταν οι επτά διανυκτερεύσεις, όπου θα μπορούσατε να συνδυάσετε τη διαμονή σας σε 2 νησιά αφήνοντας τις τελευταίες ημέρες στο νησί Μαχέ. Φυσικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να οργανώσετε το ταξίδι σας ώστε να μην ανησυχείτε για τα δρομολόγια και τις μεταφορές σας προς τα νησιά των Σευχελλών.

Πηγή πληροφοριών: yourwaytravel.gr

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας

Developed by intraCORE