Μεγάλες πόλεις του κόσμου

Τόκιο, η πόλη του μέλλοντος

Πολλοί αποκαλούνε το Τόκιο – “πόλη του μέλλοντος, λόγω της εμμονής και της παραγωγικότητάς του σε προϊόντα νέας τεχνολογίας. Είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει αρχαίους ναούς και, στη συνέχεια, να ξεφαντώσει σε ένα μπαρ με καραόκε.

Το Τόκιο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας και είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Είναι η έδρα της ιαπωνικής κυβέρνησης ενώ φιλοξενεί το αυτοκρατορικό παλάτι και την οικία της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Αποτελεί ένα από τα 47 νομαρχιακά διαμερίσματα της Ιαπωνίας και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 12.000.000 κατοίκους. Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο μάλιστα φιλοξενεί 39.000.000 ανθρώπους κάτι που την μετατρέπει στην πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο.

 • Χώρα
  Ιαπωνία
 • Εκτιμώμενο κόστος ταξιδιού
  2.600€ / άτομο
 • Ιδανικός προορισμός για
  Ταξίδι ανακάλυψης
 • Ελάχιστη προτεινόμενη διάρκεια ταξιδιού
  9 ημέρες
 • Πρέπει να δείτε
  Το ναό Senso-ji
 • Συνδυάζεται με
  Κύοτο, Οσάκα

Καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Τόκυο είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο όπου ο καιρός είναι αρκετά γλυκός με τη θερμοκασία να κυμαίνεται από 11 μέχρι 15 βαθμούς αλλά και αρκετές βροχές. Καλή περίοδος είναι και το χειμώνα αν και πολλές φορές ο υδράργυρος φτάνει στο 0 βαθμούς. Χειρότερη περίοδος είναι το καλοκαίρι με πολύ ζέστη ( κοντά στους σαράντα η μέγιστη ) και έντονη υγρασία.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ονομάζεται Narita Airport και βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκυο. Ο πιο γρήγορος και καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη είναι το τρένο Narita Express που θα σας μεταφέρει σε 55 λεπτά στο κεντρικό σταθμό τρένων του Τόκυο. Χρησιμοποιήστε για τις μετακινήσεις σας το μετρό το οποίο έχει πάρα πολλές γραμμές και εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Τόκυο που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον. Tο μετρό δουλεύει από τις πέντε το πρωί μέχρι τις μια το βράδυ. Αν σας αρέσει το περπάτημα το Τόκυο είναι μια πολύ ασφαλής πόλη, ακόμα και το βράδυ δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανείς.

Αξιοθέατα
 • Ναός Σενσότζι

  O Senso-ji είναι ένας βουδιστικός ναός στην Αsakusa. Ολοκληρώθηκε το 645 και θεωρείται ο παλαιότερος ναός στο Τόκυο. Σύμφωνα με την παράδοση, το 628 δύο αδέρφια ψαράδες, οι Hinokuma Hamanari και Hinokuma Takenari βρήκαν στα δίκτυα τους στον ποταμό Sumida ένα άγαλμα της Kannon, θεάς της Ευσπλαχνίας και παρ’ όλο που έριξαν το άγαλμα πίσω στον ποταμό, αυτό ξαναβρίσκοταν στα δίκτυα τους. Τότε το πήγαν στο χωριό, όπου ο αρχηγός του χωριού Haji no Nakatomo έχτισε το ναό προς τιμήν της θεάς και το τοποθέτησε εκεί. Στην περιοχή διοργανώνονται κάθε χρόνο φεστιβάλ και πανηγύρια όπως τα Sanja Matsuri (τον Μάιο), Hozuki-ichi (Ιούλιο), Asakusa Samba Carnival (Αύγουστο), Tokyo Jidai Matsuri (Νοέμβριο) και Hagoita-ichi (Δεκέμβριο). Το Hagoita-ichi διοργανώνεται από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου. Κοντά στο κυρίως κτήριο του Senso-ji στήνονται πάγκοι όπου πωλούνται τα hagoita και άλλα διακοσμητικά για το Νέο Έτος. Ηagoita είναι ένας είδος ξύλινης ρακέτας που χρησιμοποιείται για το hanetsuki, παιχνίδι που παίζεται το Νέο Έτος και θυμίζει το badminton (μπάντιμιντον). Oι hagoita που πωλούνται στο ναό δεν χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι, αλλά σαν φυλαχτά για το σπίτι (όταν έρχεται το κακό, η ρακέτα το χτυπάει και φεύγει μακριά.. ). O ναός Senso-ji απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Asakusa στη γραμμή Ginza του μετρό του Τokyo.

 • Σιντζούκου

  Η περιοχή Σιντζούκου είναι ένα από τα 23 γεωγραφικά διαμερίσματα του Τόκιο Αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπορικά και διοικητικά κέντρα που μεταξύ άλλων στεγάζει τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου (Shinjuku Station) και μια σειρά από σημαντικά κυβερνητικά κτίρια. Η έκταση που καταλαμβάνει ανέρχεται στα 18,23 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τον πληθυσμό που φιλοξενεί να ξεπερνά τις 312.000 αγγίζει τα εκπληκτικά νούμερα πυκνότητας των 17.000 ατόμων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ανέκαθεν η περιοχή λόγω της χωροθέτησης της διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης. Μέχρι το 1634 φιλοξενούσε ένα σημαντικό αριθμό μνημείων και ναών ενώ στη συνέχεια εδώ οικοδομήθηκε ένα οχυρωματικό έργο που είχε σκοπό την προστασία του Εντό.Το 1991 μεταφέρθηκε εδώ το κτίριο της μητροπολιτικής κυβέρνησης και από τότε θεωρείται κέντρο εξελίξεων και σε πολιτικό επίπεδο. Επιπλέον στην Σιντζούκου θα βρείτε ένα τεράστιο αριθμό πολυκαταστημάτων, κινηματογράφων, εστιατορίων και μπαρ Μπορείτε λοιπόν εύκολα να αντιληφθείτε ότι με μια βόλτα στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε ένα ευχάριστο και ψυχαγωγικό απόγευμα.

 • Ο πύργος του Τόκιο

  Ο Πύργος του Τόκιο είναι ένας πύργος παρατήρησης και επικοινωνιών που βρίσκεται στην περιοχή Shiba Park, Minato του Τόκιο Το ύψος του ανέρχεται στα 332,5 μέτρα και αποτελεί τη δεύτερη ψηλότερη κατασκευή σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Η δομή του είναι εμπνευσμένη από τον Πύργο του Άιφελ και το η απόχρωση πορτοκαλί και άσπρου χρώματος τον κάνει να ξεχωρίζει και να διεκδικεί περίοπτη θέση στο διάγραμμα της πόλης. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1957 όταν η ανάδοχος εταιρία άρχισε επίσημα τις εργασίες. Το αρχικό σχέδιο του Hisakichi Maeda που είναι ο πρόεδρος της εταιρίας στην οποία ανήκει ο πύργος ήταν η κατασκευή να ξεπεράσει το ύψος του Empire State Building (381 μέτρα) και να γίνει η ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή της ανέγερσής του κύρια λειτουργία του που αντικατόπτριζε και το σκοπό της ανέγερσής του ήταν η στήριξη κεραιών που προορίζονταν για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Κατά τη διάρκεια των ετών έγινε αντιληπτό ότι ο πύργος μπορεί να καλύπτει πολλά από τα έξοδά του και να είναι κερδοφόρος στην περίπτωση που προβαλλόταν και ως τουριστικό αξιοθέατο. Γι’ αυτό λοιπόν στο χώρο του πύργου κατασκευάστηκαν εστιατόρια, καταστήματα, μουσείο και γκαλερί τέχνης. Όλα αυτά οδήγησαν περισσότερα από 150.000.000 ανθρώπους να επισκεφτούν τον πύργο και το ίδιο το οικοδόμημα να μετατραπεί σε ένα πασίγνωστο αξιοθέατο που πλέον είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν έχετε λοιπόν παρά να επιβιβαστείτε σε έναν από τους ανελκυστήρες και να φτάσετε στο ειδικό κατάστρωμα παρατήρησης όπου η πόλη πραγματικά θα απλώνεται στα πόδια σας.

 • Γέφυρα ουράνιου τόξου

  Πρόκειται για την κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις περιοχές Shibaura Pier και Minato του Τόκιο. Η κατασκευή της άρχισε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1993. Το μήκος της ανέρχεται σε 789 μέτρα και διαθέτει τρεις γραμμές κυκλοφορίας στα δύο της καταστρώματα. Το ανώτερο κατάστρωμα ονομάζεται Shuto Expressway, στη μέση βρίσκεται η περιφερειακή οδός 482, και στο χαμηλότερο κατάστρωμα το Yurikamome rapid transit system μαζί με τον πεζόδρομο που διατρέχει όλο το μήκος της γέφυρας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αυστηρών κανόνων ασφαλείας που αφορούν τη λειτουργία της γέφυρας, ισχύει η απαγόρευση της διέλευσης σε σε ποδήλατα και μοτοποδήλατα αλλά και η απαγόρευση στους κατόχους μοτοσυκλετών να φέρουν συνεπιβάτη κατά τη διέλευσή τους. Οι πύργοι πάνω στους οποίους στηρίζεται η γέφυρα είναι λευκού χρώματος συνδυάζονται απόλυτα με το τοπίο και κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτοί όπως και το σύνολο της γέφυρας φωτίζονται με κόκκινα, λευκά και πράσινα φώτα αποδίδοντας ένα πολύ όμορφο θέαμα. Ο πεζόδρομος της γέφυρας εξελίσσεται και στις δύο πλευρές της γέφυρας δίνοντας τη δυνατότητα στους διερχόμενους να απολαμβάνουν τη θέα είτε προς την εσωτερική πλευρά λιμανιού είτε προς τον κόλπο του Τόκιο και του βουνού Φίτζι. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας εάν αποφασίσετε να τη διασχίσετε με τα πόδια είναι ότι οι πεζόδρομοι λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Άλλα μέρη να επισκεφτείτε

Το κοινοβούλιο

Το κτίριο του εθνικού κοινοβουλίου της Ιαπωνίας αποτελείται από δύο πτέρυγες. Στο αριστερό τμήμα στεγάζει το κτίριο όπου γίνονται οι σύνοδοι της βουλής των αντιπροσώπων και στο δεξιό τμήμα βρίσκονται οι χώροι συνεδριάσεων των συμβούλων. Η ιστορία κατασκευής του κτιρίου μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω όταν το 1886 οι Γερμανοί αρχιτέκτονες Wilhelm Bockmann και Hermann Ende κλίθηκαν στη Ιαπωνία ώστε να συντάξουν τα σχέδια για την ανέγερση αυτού του δημόσιου οικοδομήματος. Τα αρχικά σχέδια που εκπονήθηκαν χαρακτηρίζονταν από την χαρακτηριστική τοιχοποιία τους τρούλους και την κλασική διακόσμηση που συνόδευε την πλειοψηφία των δημοσίων κτιρίων εκείνης της εποχής στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Παρά ταύτα όμως η κτιτική που είχε ασκηθεί εκείνη την εποχή στις διεθνιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, ανάγκασε τους σχεδιαστές να υιοθετήσουν περισσότερα χαρακτηριστικά ανατολικής αρχιτεκτονικής.

Μάλιστα το 1898 ο πρωθυπουργός Hirobumi συμβουλεύτηκε τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Ralf Adams Crams, ο οποίος πρότεινε τα πιο ανατολίτικα χαρακτηριστικά να περιλαμβάνουν μια σειρά από κεραμοσκεπές και την ευρεία χρήση μεγάλων εισόδων και πυλών. Έτσι το 1890 μετά από μια σύμπραξη Ιαπώνων και ξένων αρχιτεκτόνων επιτυγχάνεται η ανέγερση του πρώτου κτιρίου του κοινοβουλίου στην περιοχή της Hibiya. Δυστυχώς όμως δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1891 μια καταστρεπτική πυρκαγιά ισοπέδωσε το κτίριο και ανάγκασε την πολιτειακή ηγεσία να προβεί αμέσως στις διαδικασίες αντικατάστασής του. Οι προσπάθειες αυτές καρποφόρησαν και έτσι το κτίριο απέκτησε στέγη μερικά χρόνια αργότερα το 1927. Το νέο κτίριο ήταν σαφώς μεγαλύτερο από το πρώτο και με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Katsura Taro οικοδομήθηκε με επιρροές από την ιταλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που έγινε το 1918 ανέδειξε νικητή τον αρχιτέκτονα Watanade Fukuzo ο οποίος υιοθέτησε και συνδύασε πολλά καινούρια χαρακτηριστικά χωρίς να απορρίπτει όμως της αρχές των πρώτων αρχιτεκτόνων Ende και Bockmann’s.

Εθνικό μουσείο

Το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ιαπωνίας. ιδρύθηκε το 1872 και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων που στεγάζουν τους χώρους των ανασκαφικών ευρημάτων, την πινακοθήκη, του χώρους σύγχρονης τέχνης, το κέντρο έρευνας, εστιατόρια, χώρους υπαίθριων εκθέσεων και πολλά άλλα. Θα το βρείτε εντός του πάρκου Ueno στην περιοχή Taito και σίγουρα μία επίσκεψή σας σε αυτό δε θα είναι καθόλου βαρετή αφού ο αριθμός και η ποικιλία των εκθεμάτων σίγουρα θα αντιστοιχεί σε κάποιον τομέα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σας.

Πιο συγκεκριμένα το μουσείο διαθέτει περισσότερα από 110.000 αντικείμενα που ορισμένα εξ’ αυτών αφορούν την τέχνη άλλα την αρχιτεκτονική και άλλα τον αρχαίο κόσμο της Ιαπωνίας και την ευρύτερης περιοχής της Ασίας. Στα μάτια του επισκέπτη απλώνεται το πολύχρωμο φάσμα των πολιτιστικών παραδόσεων της ανατολής σε συνδυασμό με τις επιρροές που δέχτηκε από τον δυτικό πολιτισμό στο πέρασμα της ιστορίας και το ρόλο που έπαιξε σε αυτό ο δρόμος του μεταξιού. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ιστορία του ξεπέρασε με επιτυχία πολλές δυσκολίες όπως ο μεγάλος σεισμός του 1923 και το προσωρινό κλείσιμο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Τέλος για την ευκολότερη περιήγησή σας στους χώρους του μουσείου υπάρχουν ηχογραφημένες οδηγίες στα ιαπωνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κορεάτικα και ισπανικά.

Shibuya

Μία από τις διασημότερες περιοχές του Τόκιο που προσφέρονται για βόλτα και shopping therapy είναι η Shibuya. Πολλοί την περιγράφουν ως τον ορισμό του καταναλωτικού παραδείσου και σίγουρα δεν έχουν άδικο. Ταυτόχρονα φιλοξενεί μια σειρά από μεγάλες εταιρείες όπως Calpis, Casio, Niwango, ABB Group, Virgin Atlantic Airways. το γεγονός αυτό τη μετατρέπει αναμφισβήτητα σε ένα σημαντικότατο κέντρο εξελίξεων σε τομείς όπως η πληροφορική, το εμπόριο η οικονομία και η βιομηχανία.

Η έκταση της περιοχής Shibuya ξεπερνά για λίγο τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 208.371 κατοίκους. Φιλοξενεί τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό που είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους σε ολόκληρη τη χώρα και μεταξύ άλλων είναι πασίγνωστος για το άγαλμα το σκύλου Hachiko του οποίου η πιστή συμπεριφορά του δημιούργησε ένα θρύλο που είναι γνωστός σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Σήμερα το συγκεκριμένο άγαλμα δίπλα στο σταθμό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης του νεανικού πληθυσμού και σε συνδυασμό με τα παρακείμενα εμπορικά κέντρα χωρίς καμία δόση υπερβολής μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της πόλης. Η βόλτα σας εδώ θα σας προσφέρει μία απόλυτη περιγραφή της σύγχρονης όψης του Τόκιο και θα σας οδηγήσει μπροστά στις βιτρίνες των γνωστότερων καταστημάτων ένδυσης και μόδας.

Πάρκο Σιντζούκου Γκιοέν

Το Shinjuku Gyoen είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πάρκα του Τόκιο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό Shinjuku, καταπράσινο γκαζόν, δρομάκια για περίπατο και ένα τοπίο που προσφέρει μια χαλαρωτική απόδραση από το πολύβουο αστικό κέντρο γύρω από αυτό. Την άνοιξη το Shinjuku Gyoen γίνεται ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να δείτε άνθη της κερασιάς.

Τι να κάνετε στο Τόκιο

 • Διασκέδαση

  Η νυχτερινή ζωή είναι αρκετά καλή. Στην περιοχή Shibuya μαζέυονται πολλοί φοιτητές και νεαρόκοσμος, θα βρείτε πολλά μπαράκια και αλλά και κλαμπ με δυνατή χορευτική μουσική. Μία άλλη περιοχή πιο χαλαρή είναι η Akasaka όπου τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται μεταξύ των δρόμων Ta-machi-dori and Hitotsugi-dori και στα γύρω δρομάκια. Πέρα από μπαράκια και κλαμπάκια δοκιμάστε τα «snacks» όπου μαζί με το ποτό σερβίρουν και μικρές ποικιλίες με γιαπωνέζικα εδέσματα ( τα οποία περιλαμβάνονται στην τιμή ) .

 • Αγορές

  Τα ρούχα ευρωπαίων σχεδιαστών είναι αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με προορισμούς στην Ευρώπη. Συμφέρει να αγοράσετε ηλεκτρονικά , ρούχα από γιαπωνέζους σχεδιαστές αλλά και έπιπλα αντίκες ( είναι λίγο περίεργα βέβαια ). Για αξεσουάρ και ρούχα επισκεφτείτε τις περιοχές Shibuya και Harajuku που είναι οι πιο εμπορικές περιοχές του Τόκυο. Επιβάλλεται μια βόλτα στην Akibahara που θεωρείται ο παράδεισος των ηλεκτρονικών στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες έχουν θέσει σε νέο επίπεδο την αγάπη τους για τις τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικές συσκευές, με το Yodobashi Akiba, το μεγαλύτερο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών σε ένα τμήμα του Τόκιο που είναι γνωστό ως κέντρο των gadgets, video games και anime. Σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή Akihabara κι αν πάτε, θα είναι σα να βρίσκεστε σε μια… χώρα των θαυμάτων, με φώτα που αναβοσβήνουν, γιγαντιαίες οθόνες, στερεοφωνικά, συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών, αλλά και εστιατόρια, καφέ, βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα περιοχή με πολλά σουβενίρ είναι η Asakusa και ειδικά στην στοά με μαγαζιά Nakamise.

  Δεδομένης της τάσης της Ιαπωνίας για τα θαλασσινά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αγορά ψαριών στον κόσμο (και μία από τις μεγαλύτερες αγορές χονδρικής), βρίσκεται στο Τόκιο. Με πάνω από 2.000 τόνους θαλασσινά κάθε μέρα, η αγορά Tsukiji-Shijo είναι ένας παράδεισος για τους ψαράδες, τους αγοραστές, αλλά και για τα καλύτερα εστιατόρια του Τόκιο. Επιπλέον εδώ θα βρείτε το πιο φρέσκο και εκλεκτό σούσι και τα πιο απολαυστικά ψητά ψάρια σε λογικές τιμές –αν τα προλάβετε εγκαίρως.

 • Φαγητό

  Για όσους δεν πολυσυμπαθούν το σούσι και γενικά τη γιαπωνέζικη κουζίνα, υπάρχει πληθώρα εστιατορίων με διεθνή κουζίνα. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε το δωρεάν περιοδικό Hot Pepper που περιλαμβάνει ένα μεγάλο κατάλογο από εστιατόρια στα γιαπωνέζικα αλλά και εικόνες και χάρτες από αυτά. Τα αντίστοιχα φαστφουντάδικα στην Ιαπωνία είναι τα noodle bars όπου θα τα βρείτε σχεδόν παντού. Αν σας αρέσουν τα noodles είναι η πιο οικονομική λύση για γρήγορο και πρόχειρο φαγητό.

  Όταν ο γαλλικός Κόκκινος Οδηγός Michelin ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια έκδοση για το Τόκιο -ο πρώτος που θα κάλυπτε μια ασιατική πόλη- πολλοί ήταν δύσπιστοι και θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα απλό τέχνασμα μάρκετινγκ. Κι όμως, βραβεύτηκαν 293 εστιατόρια συνολικά στην έκδοση του οδηγού «Tokyo Yokohama Shonan 2012». Είναι άραγε δίκαιο; Στο Τόκιο υπάρχουν 160.000 γνωστά εστιατόρια, πάνω από 10πλάσια από αυτά στο Παρίσι. Στον οδηγό, υπάρχουν λίγα τριών αστέρων εστιατόρια -το Kojyu στην περιοχή Ginza, το οποίο σερβίρει εκλεπτυσμένη, παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, το Joël Robuchon (από το όνομα του διάσημου σεφ) στο Ebisu και το Quintessence στην περιοχή Shirokane-dai. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο πάντως, ο οδηγός Michelin, απέδειξε κάτι που οι περισσότεροι κάτοικοι του Τόκιο ήδη γνώριζαν: αυτή η πόλη είναι αναμφισβήτητα η γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου.

 • Διαμονή

  Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Τόκυο είναι καθαρά, ασφαλή και με πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών. Τα πιο ακριβά αλλά και με πολλές ανέσεις είναι τα λεγόμενα «Διεθνή» ξενοδοχεία που δεν διαφέρουν από αντίστοιχα ξενοδοχεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εστιατόρια με γιαπωνέζικη αλλά και διεθνή κουζίνα , room service , πισίνα κ.α. Αν όμως ψάχνετε δωμάτιο μόνο για ύπνο αλλά και να αφήσετε τις βαλίτσες σας , μπορείτε να επιλέξετε τα «Business Hotels». Τα δωμάτια είναι συνήθως μικρά , καθαρά , με τηλεόραση και ένα μικρό μπάνιο. Τέλος αν σχεδιάζετε να μείνετε παραπάνω από 10 μέρες , συμφέρει να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα ( σαν τα δικά μας studio στα νησιά ) τα οποία μπορείτε να βρείτε σε πολύ λογικές τιμές.

Πηγή πληροφοριών: travelplorer.gr | taxidologio.gr | clickalife.gr

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας

Developed by intraCORE